TUĐE NEĆEMO, SVOJE NE DAMO / Zoran Milanović odbacio kritike iz Bruxellesa

Image
Foto: PIXSELL

Premijer Zoran Milanović nije se složio s kritikama Europske komisije te i dalje namjerava imenovati prvog potpredsjednika Radimira Čačića i ministra financija Slavka Linića u nadzorni odbor naftne kompanije Ine.

24.4.2012.
15:33
PIXSELL
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović komentirajući izvješće Europske komisije o monitoringu rekao je kako su zaključci dobri za Hrvatsku te da možemo biti zadovoljni.

Međutim, oštro je stao u u obranu principa da Hrvatska ostvari pravo imenovanja dužnosnika u nadzorne i upravne odbore tvrtki u državnom vlasništvu.

Naime, jedna od zamjerki Komisije jest postavljanje dužnosnika po političkoj liniji u nadzorne odbore državnih tvrtki.

"Naša odluka je kao odgovornih upravljača državnom imovinom Republike Hrvatske da se ni pod kojim uvjetima nećemo odreći obaveze prema hrvatskim biračima da u određenim uvjetima, rijetkim okolnostima, zadržimo pravo da u nadzorne odbore kao vlasnik angažiramo i političare", objasnio je premijer.

Dodao je također da ta kritika ne služi na čast Europskoj uniji jer i brojne njene članice čine isto.

"To je jedna pomalo čudna rečenica i bilo bi zgodno vidjeti raspravu na kojoj bi se barem desetak država suočilo s činjenicom da rade to isto. Mi to u pravilu nećemo raditi, u pravilu ćemo angažirati profesionalce. Ali nećemo se odreći prava da u određenom slučaju interveniramo", branio je svoj stav predsjednik Vlade.

Osim toga, rekao je kako njegova Vlada vrlo dobro zna što radi te da su svi njihovi potezi u interesu Hrvatske.

"To nema veze ni s europskim pravom, ni s korupcijom, jer su firme u državnom vlasništvu pod najvećim mogućim nadzorom", kazao je Milanović, iako brojni sporovi protiv političara govore o sasvim drugačijoj praksi postupanja u državnim tvrtkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo