UDAR na standard! / Konačno poznate nove cijene struje i plina!

Nakon što je to skrivala 'kao zmija noge', Vlada je napokon objavila nove cijene struje za kućanstva i za poduzetništvo te plina.

27.4.2012.
10:16
VOYO logo

Vlada je odmah na početku današnje sjednice obznanila kako cijene struje i plina idu gore.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić je objavio da se ukupna cijena struje za kućanstvo povećava za 20 posto, što zapravo znači rast cijene za 40,24 kune po računu mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U materijalima koje su novinari dobili prije sjednice pisalo je da će cijena struje za kućnastvo rasti 16,96 posto, a za poduzetništvo 15,55 posto

Kao što je bilo najavljivano, i plin ide gore, a Čačić je u svom izlaganju rekao da će njegova cijena za kućanstvo porasti za 22 posto, što je da ćemo mjesečno plaćati 33 kune skuplje račune za plin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo su dvije vijesti koje javnost neće dočekati s oduševljenjem, ali dobro je barem da su to zadnje takve odluke u spektru teških odluka koje smo morali donijeti, od PDV-a preko brodogradnje pa do ovih poskupljenja", objasnio je ministar gospodarstva.

Prošlog tjedna je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić govorio kako je cijena struje manja nego u većini europskih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako uvijek poskupljenje struje ubrzo vuče i skuplji plin, Vlada se tek naknadno odlučila na udar u paketu.

A europski standardi ovako stoje: prosječna europska cijena struje 17 eurocenti po kilovat satu. Hrvatska 11 centi. Skuplju struju doista ima gotovo cijela Europa, jeftinija je samo u Bugarskoj, Rumunjskoj, BIH i Estoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo