i dalje štrajka glađu / 'Blažević tvrdi da je nevin i da će ići do kraja jer ga neopravdano sumnjiče'

Image
Foto: PIXSELL

"Ništa ga ne interesira, ne može dugo sjediti i pričati, no rekao je da je uporan i da će ići do kraja jer ga neopravdano sumnjiče", kazao je odvjetnik osumnjičenog za aktiviranje dviju bombi u zapadnom dijelu Zagreba.

16.1.2013.
17:39
PIXSELL
VOYO logo

Osumnjičeni za aktiviranje dviju bombi u zapadnom dijelu Zagreba Vojislav Blažević u Banja Luku je išao u posjete punici, izjavio je danas njegov odvjetnik Branko Šerić, nakon što je hrvatska policija od kolega iz susjedne države zatražila provjeru mogućih Blaževićevih veza u tom gradu.

"Blažević uporno tvrdi da ga neopravdano sumnjiče i da nema veze s eksplozijama", izjavio je Hini njegov odvjetnik Branko Šerić nakon posjeta branjeniku u Bolnici za osobe lišene slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski MUP potvrdio je da je u rasvjetljavanju slučaja zatražio pomoć kolega iz regije, dok su lokalni mediji u susjednoj BiH, pozivajući se na neimenovane izvore, objavili da policija istražuje je li i od koga Blažević u toj zemlji nabavljao eksploziv.

Blažević, koji tvrdi da je nevin, i dalje štrajka glađu, zbog čega je, po Šerićevoj ocijeni, u vrlo lošem zdravstvenom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa ga ne interesira, ne može dugo sjediti i pričati, no rekao je da je uporan i da će ići do kraja jer ga neopravdano sumnjiče", kazao je Šerić. Dodao je da će zbog Blaževićevog lošeg zdravstvenog stanja zatražiti da jednomjesečni istražni zatvor provede u svom domu, uz mjere opreza poput zabrane pristupa svjedocima.

Osim zbog ometanja istrage, Blaževiću je istražni zatvor jučer određen i zbog opasnosti od bijega te ponavljanja kaznenog djela. Policija ga sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine, za što je predviđena zatvorska kazna do pet godina, no Blaževićev motiv im još uvijek nije poznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na razornu snagu eksploziva koji su u manje od 48 sati, od 9. do 11. siječnja, potresli susjedna naselja Podsused i Stenjevac nagađa se da mu je cilj bilo izazivanje panike, a ne ljudskih žrtava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo