amerikanci digli cijenu liječenja / Vlada odlučila pomoći Nori: Platit će PDV za pozive

Image
Foto: Facebook

Točan iznos sredstava koja će Vlada uplatiti znat će se nakon što dobiju podatke o prikupljenim sredstvima putem telefonskih poziva u sklopu akcije Udruge Hrabro srce.

6.2.2013.
7:50
Facebook
VOYO logo

Nakon što se za liječenje NoreŠitum u Philadelphiji prikupilo 3,2 milijuna kuna te je objavljeno da u petak ide u SAD, uslijedio je novi šok!

Naime, iz dječje bolnice u Philadelphiji stigla je obavijest da cijena liječenja sada iznosi 4,7 milijuna kuna (837.224 dolara), što je za 1,4 milijuna više od dosadašnjeg iznosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ena Šarac poručila: Novce namijenjene meni donirajte Nori!

Pročitajte dirljivo pismo zahvale Norinog tate

Petogodišnja Nora ujedinila Hrvatsku u humanom cilju!

Norina majka Đana na Facebook stranici ponovno je pozvala sve dobre ljude da joj pomognu prikupiti novac. "3,4 SAD!!!!!!!!!! Mali smo ali jači od svega. Ovo je malo dijete ali je jače od svega, tako ćemo sada i mi pokazati! Puno Vam hvala. Nora u ♥! Linije otvorene!"

Zvati možete na broj 060 800 558 ili svoju donaciju uplatiti na račun Norine majke Đane Atanasovske u Privrednoj banci 2340009-3110426252, poziv na broj 00 25052007, naznaka: "Nora Fora - Strašni lav".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računi su stigli na mail adresu Radija Nova Gradiška, a njihovu objavu možete pročitati OVDJE.

Vlada će platiti PDV za pozive

Hrvatska Vlada danas se uključila u humanitarnu akciju pomoći u finaciranju liječenja djevojčice Nore Šitum u SAD-u, a točan iznos sredstava koja će uplatiti znat će se nakon što dobiju podatke o prikupljenim sredstvima putem telefonskih poziva u sklopu akcije Udruge Hrabro srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar financija Slavko Linić objasnio je na sjednici Vlade kako zakon o PDV-u ne predviđa nikakva izuzeća pa Vlada ne može "oprostiti" PDV te je stoga odlučila uplatiti iznos PDV-a na donacije prikupljene za liječenje putem telefonskih poziva.

Iznos još ne znamo, jer tek trebamo dobiti konkretne podatke, rekao je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj djevojčice Nore Šitum iz Zadra, koja se već dvije godine bori s akutnom limfoblastičnom leukemijom, odjeknuo je u javnosti preko Facebooka, gdje je u subotu objavljeno pismo njezine majke sa zamolbom za financijsku pomoć za liječenju novom metodom u Dječjoj bolnici u Philadelphiji.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike