SUĐENJE ZA FIMI MEDIJU / Nema pjesme na sudu: Thompson i Mate Mišo nisu se pojavili

Image
Foto: RTL

Estradne zvijezde Mate Mišo Kovač i Marko Perković Thompson danas nisu došli na suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u gdje su trebali biti ispitani kao svjedoci Sanaderove obrane u slučaju Fimi medija.

18.3.2013.
8:00
RTL
VOYO logo

Svjedočenjem pjevača Mate Miše Kovača i Marka Perkovića Thompsona, te HDZ-ove kandidatkinje za zagrebačku gradonačelnicu Margarete Mađerić na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo se nastaviti suđenje u slučaju Fimi medija.

Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović kazao je na početku rasprave da se Mate Mišo Kovač na sudu nije pojavio zbog bolesti, dok je Marko Perković Thompson u Splitu te da se ne može vratiti do srijede.

"Supruga gospodina Kovača javila nam je da je bolestan, a gospodin Thompson je u Splitu. Nije podigao poziv na vrijeme, a kada smo stupili u kontakt s njim rekao je da ne može doći do srijede", kazao je Prodanović.

Tužiteljstvo u slučaju Fimi medija tvrdi da su oba su pjevača, prema Sanaderovoj ideji, dobivali novac iz crnog stranačkog fonda – Mišo za nastupe na predizbornim skupovima, a Thompson da se u to vrijeme suzdrži od nastupa. HDZ je, po nagađanjima koja su se ranijih godina provlačila u medijima, strahovao da Thompson ne nastupi za krajnje desni politički tabor i time HDZ-u odnese dio biračkog tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšeg premijera Ivu Sanadera, HDZ i ostale optuženike tereti za nezakonito izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki i punjenje tzv. crnog fonda HDZ-a.

Troje svjedoka pozvala je Sanaderova obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije mjesec dana na klupi za svjedoke se našla i Nina Badrić koja je kazala kako joj je HDZ cijeli honorar isplatio preko računa.

"Nitko nije pitao ništa, za mene je ovo bio poslovni angažman, ispostavila sam fakture i sve je bilo plaćeno. Nisam pitala preko koga će što biti plaćeno", kazala je pjevačica naglasivši kako su njena primanja zabilježena u poslovnim knjigama te da ništa nije primila na ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo