LAVROV ODUSTAJE OD POSJETA? / Rusko ministarstvo nakon blokade zračnog prostora do Srbije: 'Nismo ovladali teleportacijom'

Image
Foto: AP Images

Kotromanović za RTL Danas govori kako Lavrov samo može doći kako bi potvrdio svoj teren

5.6.2022.
22:38
AP Images
VOYO logo

Visoki izvor u ruskom ministarstvu vanjskih poslova rekao je za Interfax kako su zaista Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora zabranile prelet aviona kojim je 6. i 7. lipnja Sergej Lavrov, ruski ministar, trebao stići u Beograd.

Upitan hoće li posjet Lavrova biti otkazan, visoki izvor šaljivo govori: "Naša diplomacija još nije ovladala sposobnošću diplomacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Posjet Lavrova Srbiji izazvao je oprečna mišljenja, a sve je prokomentirao i vojni analitičar Ante Kotromanović za RTL Danas. Šuška se naime da se Vučić boji sankcija EU ako primi Lavrova.

"Ne znamo pravu svrhu dolaska Lavrova osim da potvrdi svoj teren. Vjerojatno je to njegova nakana. Srbima nije svejedno što će se desiti nakon dolaska Lavrova, hoće li EU reagirati. Vučiću koji je godinama sjedio na dvije stolice, vukao sve iz Zapada, Istoka, Kine, to vrijeme curi i polako dolazi kraju", zaključio je Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je pak na dan mogućeg dolaska ruskog ministra najavljen na tamošnjoj televiziji gdje će u Dnevniku govoriti i o posjetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo