zatražio obraćanje sudu / U petak presuda: Paravinju čeka 40 godina zatvora?

Image
Foto: RTL

U petak, u devet sati ujutro sudsko vijeće će donijeti presudu Draganu Paravinji, osumnjičenom za dva pokušaja silovanja i teško ubojstvo 17- godišnje Antonije Bilić.

17.10.2012.
18:05
RTL
VOYO logo

Na današnjem ročištu koje je na Županijskome sudu u Šibeniku trajalo od devet do 16 sati obrana i optužba iznijeli su završne riječi u postupku protiv Dragana Paravinje, optuženog za pokušaj silovanja i ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Krički u blizini Drniša.

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić rekao je novinarima da je optuženi Dragan Paravinja zatražio da se osobno obrati sudu, što mu je sutkinja u postupku odobrila te će pred sudom govoriti sutra u devet sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičić nije htio govoriti o pojedinostima i sadržaju današnjeg izlaganja odvjetnika dviju strana budući da je postupak zatvoren za javnost.

Nije želio odgovoriti ni na novinarsko pitanje je li za Paravinju tražio maksimalnu kaznu zatvora predviđenu za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret. Međutim, nagađa se kako bi Paravinja mogao biti osuđen na 40 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratko je rekao da obitelj nestale Antonije nije bila na ročištu jer je sve to za nju iznimno mučno. Oni naglašavaju kako ih nije briga koliku će kaznu Paravinja dobiti, tek žele saznati što im se dogodilo s kćerkom, odnosno sestrom.

Presuda Draganu Paravinji trebala bi biti donesena u petak, 19. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antonia Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja prošle godine kad je na mostu preko Čikole ušla u Paravinjin kamion. Paravinja je nakon uhićenja u BiH priznao ubojstvo, a poslije je povukao priznanje kazavši da ga je dao pod prisilom.

Ni nakon opsežne potrage tijelo Antonije Bilić nije pronađeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo