Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Tri, dva, jedan - kuhaj!

Silvijana i Marica otišle iz showa: krivci 'žabokrečina' i 'kuhani truleks'

Na početku kuhoboja Andrej i Marijan bili su uvjereni da neće vidjeti finale jer se bore protiv kreativnije ekipe. No prevarili su se!

Image
Foto: RTL
RTL/ 1.12.2017. u 9:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iz borbe dvaju vrlo hrabrih i maštovitih jelovnika, Andrej i Marijan izašli su kao pobjednici. Njihov rižoto od peršina s kozicama, ragu od liganja s palentom i brownie s couliem od maline bio je za čak 16 bodova bolji od suparničkog.

Već je Silvijanin i Maričin prvi tanjur odavao znakove krize u zadarskom timu. Šureni ovčji sir s motarom za predjelo dobio je vrlo niske ocjene, najviše zbog činjenice da se natjecateljice oko njega nisu previše potrudile jer su koristile gotove namirnice.

"U eliminacijskom izazovu zaliti sir vrućom vodom i staviti na tanjur te prethodno ukiseljeni motar staviti na vrh, je banalno. To nije kuhanje. Možemo li se oko toga složiti? “, pitao je prijateljice umjetnice chef Mate Janković, dodavši kako je njihovo predjelo ukusno, no nikako se ne može poslužiti gostu kao predjelo.

Naizgled se činilo da bi glavno jelo Zadranki, kovač na mrkvi, moglo popraviti stvar na tablici ukupnih bodova jer je isti dobio devetku od Tomislava Špičeka, a od Mate i Mateje Domitrović dvije sedmice. Međutim, desert od skupog matcha čaja Silvijanu i Maricu "pokopao“ je i prije nego su se ocjene dodijelile. Špiček je bio više razočaran činjenicom da su Silvijana i Marica pokušale izbjeći famoznu rečenicu „Nije nam uspjelo“ nego samim kolačem, pa ga je odbio kušati. Mateja je kolač u kremi od bijele čokolade i malina opisala kao "kuhani trulex'' na tanjuru, dok je Mate htio da natjecateljice same probaju kolač i tako shvate da nikakvo opravdanje neće promijeniti "gumenasti okus“ u ustima žirija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ovaj desert nije ispao dobro. Svi mi znamo napraviti lošu stvar. Ali kada priznamo pogrešku, okolina će nas više cijeniti. Danas smo iz Silvijane i Marice zapravo teško izvlačili informacije gdje je pošlo po zlu kod pripreme deserta, a ono što smo doznali bilo je potpuno nebitno jer ono što smo dobili nije dobro“, pokušao je objasniti Mate zbog čega su prijateljice Zadranke dobile svega osam bodova za desert.

Image
Foto:
Image

(FOTO: RTL)

Upravo se čita

Image
užas

Velika tragedija u Rijeci: U vodenoj bujici preminuo muškarac, pronašli ga ispod automobila

"Slažem se sa žirijem da kolač nije uspio. No ne volim to nepoštivanje… Mi eksperimentiramo i moglo nam se i ranije dogoditi da odemo doma upravo zbog tih pomaka koje radimo u kuhinji. Ali nisam očekivala da će se žiri 'rugati' jednoj namirnici“, kazala je Silvijana, "krivac“ za loše bodove i neobične pridjeve poput "kuhani trulex“ i "žabokrečina“ koje je dobio njezin matcha recept za desert.

Dok su jedni tužni jer napuštaju show, drugi slave! Andrej i Marijan pridružili su se Badi i Toci, Morani i Domagoju te Anti i Antoniju u finalnom tjednu kuhanja u kulinarskom showu "Tri, dva, jedan – kuhaj!“ – od ponedjeljka 4. prosinca u 21:40 na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Potražite još zanimljivih članaka na portalu 321kuhaj

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

RTL/ 1.12.2017. u 9:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SLATKA JESEN

Jedni ih zovu cimet rolice, a drugi pužići s cimetom - kako god da se zvali, osvojit će vas!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba