Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
savjet stručnjaka

Dermatologinja Vrčić: Kako njegovati kožu lica tijekom zime?

Dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije, objasnila nam je što možemo učiniti za svoje lice tijekom zimskih mjeseci

Selma Sakić/ 23.12.2019. u 9:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Vrlo je važna njega lica u zimskim, ali i u ljetnim mjesecima. Lice je stalno izloženo svim vanjskim utjecajima kakvi god oni bili. Također je izloženo raznim preparatima, kozmetičkim i preparatima za čišćenje lica. Oni mogu utjecati na pojavu nekih simptoma - suhoće, crvenila, zatezanja, peckanja, sve do nekih kontaktnih dermatitisa", objasnila je na početku dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije, iz Poliklinike Hilarus.

"Tijekom zime koža lica može biti suha, peckati i zatezati. Na to mogu utjecati različiti vanjski faktori - hladni, suhi i vrući zrak, sjedenje blizu radijatora i kamina, pušenje, izlaganje sunčevim zrakama. Lice je pri svakom našom izlasku iz kuće izloženo suncu, tako da ga moramo posebno paziti. Često nema idealnog preparata koji ćemo nanijeti ujutro na lice i koji će držati vlagu i dobar osjećaj na licu cijeli dan", kaže dalje.

Image
Foto: Goran Horvatinec
Image
Goran Horvatinec

(Foto: Goran Horvatinec)

"Ujutro treba nanijeti jaču, gušću, masniju kremu koju svatko treba pronaći za sebe. Područje oko očiju je još zahtjevnije, tu se mora dodati još intenzivniji preparat nego na ostatku lica. Vrlo često je dobro dodati i hijaluronsku kiselinu u obliku kapi ili seruma te ju utrljati u lice čak i više puta na dan", objasnila je dermatologinja te dodala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Svatko za sebe mora pronaći optimalnu kombinaciju za određena područja lica, vrlo često to sve neće moći pokriti s jednim preparatom koji se nanosi jednom na dan. Treba kombinirati više preparata i nanositi ih više puta na dan. To je čak i moje osobno iskustvo, ovisno o tome što osjećam na licu. Moramo se prilagođavati tim signalima koje nam koža šalje", rekla je na kraju.

Selma Sakić/ 23.12.2019. u 9:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dvije opcije

Što je i kako saznati IBAN broj?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba