Politički analitičari za RTL / Kako će vladati Milanović? 'Suverenist je i svađalica, ali nema Hrvatsku iza sebe i to mora znati'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Politički analitičari objasnili su kako vide Milanovića u sljedećih pet godina

6.1.2020.
10:00
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo
Image

Potpuna euforija i oduševljenje u stožeru Zorana Milanovića

Image

Potpuna euforija i oduševljenje u stožeru Zorana Milanovića

Politički analitičari u studiju RTL-a, Krešimir Macan, Žarko Puhovski i Nino Raspudić sinoć su otkrili svoje viđenje kakav će Zoran Milanović biti predsjednik.

"Neće moći skroz pobjeći od svoga karaktera, ali mislim da on sazrijeva, da će biti nešto drukčiji od onoga kad je bio premijer. Dao je i izjavu na cesti, prvi koraci su već sad drukčiji. Važno je što u ekipi ima Nikolu Jelića koji je s njim i onu zadnju godinu mandata napravio veliku promjenu. Vjerujem da možemo očekivati nastavak mandata s boljim, zrelijim Milanovićem uz Nikolu", zaključio je Krešimir Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nino Raspudić vjeruje da će mu ova pozicija izvrsno ogovarati. 

"Pozicija mu je ležernija nego ona u kojoj se našao kad je došao na čelo SDP-a. Račanova bolest i ubrzo i smrt. Tad je bio mlad, nezreo, nalazio se pred pritiscima, sad ima pet ležernih godina. Mislim da će on osobno uživati u toj poziciji, Vidi se sazrijevanje. Treba mu dati kredit, pobijedio na demokratskim izborima, pratit ćemo sve njegove poteze", kazao je Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima mogućnost da neke stvari usvoji. Treba pohvaliti i ono što je dobro pa makar došlo od Zorana Milanovića", kazao je analitičar.

"Milanović je prvi suverenist u Hrvatskoj"

Analitičar Žarko Puhovski rekao je kako se nada da Milanović zna da za njega nije glasala cijela Hrvatska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da večeras izađe iz HDZ-ovske histerije jedinstva i kaže da je Hrvatska podijeljena, da neće stvoriti jedinstvo na osnovi podjela, ali će pokušati ići dalje tako da te podjele ne budu bitna stvar u svakodnevnoj politici."

"Za razliku od toga Kolinda Grabar-Kitarović je stalno govorila 'narod je mene izabrao', a imala je na prethodnim izborima 35.000 glasova više, ovo je relativno veliko. Milanović nema Hrvatsku iza sebe i to mora znati. Drugo, on je prvi suverenist u Hrvatskoj zato što je svađalica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On će biti u međunarodnim odnosima više suverenist nego svi HDZ-ovci jer će se svađati sa stranim političarima zato što misli da je pametniji i to ima stvari koje nisu loše za Hrvatsku. Kuna i 'ZDS' su zadnja dva elementa NDH i vrijeme je da ih se riješimo. On će učiniti Plenkovića ljevičarem", zaključio je Puhovski.  

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo