povratak u kampanju / SDP-ovci jednoglasno: 'Predsjednica kao glasnogovornica HDZ-a'

SDP-ovac Peđa Grbin poručio je predsjednici da nije više u kampanji te da je sada nositeljica iznimno odgovorne državne funkcije

23.2.2015.
17:19
VOYO logo

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović medijima poslala priopćenje u kojem nedvosmisleno poručuje kako je 'najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize - ostavka predsjednika Vlade RH', oglasili su se i SDP-ovci.

Naglasio je kako je Grabar-Kitarović 'zaboravila da nije više u kampanji' te da 'ne može više lupetati što god hoće'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je predsjednik Vlade pozvao Predsjednicu Republike na suradnju i predložio joj da sudjeluje na sjednici Vlade na kojoj bi se govorilo i o gospodarstvu, Predsjednica Republike je u svojem odgovoru pokazala koliko je doista spremna na suradnju i koliko će biti nepristrana, nestranačka i neovisna o TK-u. Pri tome je zaboravila da više nije u kampanji, kada može lupetati što god hoće, već da je sada nositeljica iznimno odgovorne državne funkcije - funkcije koja je uređena vrlo jasnim pravilima i ovlastima. A među tim ovlastima, srećom, nije i ovlast smjenjivanja predsjednika Vlade", napisao je Grbin na društvenoj mreži.

'Vratila se u ulozi glasnogovornice HDZ-a'

Svoje dojmove je na Facebooku podijelio i ministar Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon pozitivnih poruka na inauguraciji, za koje je zaslužila čestitke, danas se naša predsjednica vratila u kampanju i ulozi glasnogovornice HDZ-a i Tomice Karamarka. Žao mi je što, očito, ne želi suradnju koju smo joj ponudili za bolju Hrvatsku, već samo misli na interes svoje 'bivše' stranke. Trebala bi se osloboditi tog interesa i, kako je to i sama rekla, kao nekad biti svoja 'u slobodi prostora, pjevu ptica, šumu vjetra i beskraju neba'", napisao je. 

'Pismo predsjednice je stranački sebično'

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko u ponedjeljak je pismo kojim je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zatražila ostavku premijera Zorana Milanovića nazvao 'stranački sebičnim'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije analiza stanja, nego politički refleks. To ne rješava problem, čini mi se da je to prije 'tko će kome zakucati', a ne kako riješiti problem", komentirao je Leko.

"Pretpostavljam da onaj tko poziva na ostavku zna tko bi trebao zamijeniti toga koga se poziva na ostavku. To nije dobro za dijalog, a on je potreban hrvatskom društvu, državi i narodu. Zato mislim da je zaoštravanje političkih stajališta sebično, rekao bih stranački sebično", dodao je Leko podsjetivši da je predsjednica u inauguracijskom govoru pozvala na konsenzus oko ključnih problema u vezi izlaska iz krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u ponedjeljak predsjednici se obratio premijer Zoran Milanović te joj uputio psimo u kojem predlaže da zajednički sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS). Također ju je ponovno pozvao da dođe na Vladinu sjednicu te načelno pozdravio njezinu najavu da će predložiti održavanje sjednice Vlade na temu gospodarskog stanja u državi.

Međutim, Grabar-Kitarović mu je odgovorila priopćenjem u kojem poručuje kako je 'najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize - ostavka predsjednika Vlade RH.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo