UDAR IZ LINIĆEVE RIJEKE / 'Milanovićev potez je nimalo kolegijalan i nimalo ljudski'

Predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel ocijenio je da je način na koji se premijer Zoran Milanović odlučio riješiti ministra financija Slavka Linića 'neočekivan postupak, nimalo kolegijalan i nimalo ljudski'.

6.5.2014.
14:00
VOYO logo

"Nisam siguran da će nakon ovoga odnosi unutar naše stranke ostati jednaki, nepomućeni i stabilni. Izgubio sam povjerenje u vrijednost i važnost komunikacije unutar stranačkih tijela, u predsjednikovo poštovanje prema bazi stranke", istaknuo je riječki gardonačelnik Vojko Obersnel koji je šef moćne i utjecajne riječke organizacije SDP-a.

Dodao je kako ne osporava pravo premijera da bira i razrješava ministre, ali i ustvrdio da niti jedan premijer do sada nije postavljen ukazom nego upravo voljom svoje baze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obersnel je u današnjem priopćenju naveo da se takva odluka, koja se dogodila dan uoči redovne sjednice predsjedništva stranke srijedom, raspravljaju na stranačkim tijelima te da se definitivno poruke o smjenama ne šalju putem medija.

"Duboko sam razočaran kao član stranke, ali i na posve ljudskoj razini kao kolega i prijatelj obojice aktera ove priče", naglašava Obersnel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad odlučite smijeniti ministra koji je uspio u svom resoru načiniti najveći broj reformi, koji je od strane javnosti najbolje ocijenjeni član Vlade i prepoznat kao vrijedan radnik - onda, po meni, morate imati puno snažniji i jasniji razlog od nekakvih intriga i onih koji bezimeni već mjesecima udaraju po ministru financija u medijima", ističe.

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Obersnel ocjenjuje da se u ovom slučaju očito radi o "dubokom nerazumijevanju, nepremostivom jazu, nepotrebnom pokazivanju mišića i izravnoj odluci premijera". "Radi se o odluci koju je donio iz meni nepoznatih razloga", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišljenja je da sve dok postoje zakonom propisani postupci za utvrđivanje nečije stvarne odgovornosti, treba koristiti te postupke, provesti istrage i pričekati okončanja postupaka.

"Sve suprotno tome ples je po žici koju su rastegli mediji, i to mi se ne sviđa. Što se optužbi tiče, u ovoj zemlji još uvijek istrage provode nadležna tijela,a ne mediji", poručio je.

Obersnel smatra da će Linić jako nedostajati u Vladi te da osobno izuzetno cijeni Borisa Lalovca kao najavljenog budućeg ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O TEMI:

Evo kako su kolege iz Vlade komentirale Linićevu smjenu

Milanović: Izbori su bitni, ali čiste ruke su bitnije

Je li ovo kraj političke karijere nepopustljivog ministra?

Odlazak kod građana popularnog ministra

Kako je počeo 'rat' Milanovića i Linića

Upoznajte kandidata za novog ministra financija

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo